Mevrouw Ras-Haringa

Locatie Nieuw-West, Plein 40-45

Ik zou wel wat meer contact willen.

Thuis in de stad
Ik heb het gevoel dat we worden verdrongen. Er is weinig Hollands meer te vinden. In deze straat zit een Marokkaan, een Turk en een Algerijn. In de winkel kan ik niet eens lezen wat ze verkopen, het is in het Arabisch. Soms spreekt de persoon ook nauwelijks Nederlands. Met handen en voeten kom ik er vaak wel uit maar het geeft je wel het gevoel dat je in het buitenlands woont. Gelukkig komen er steeds meer jongeren met koopwoningen, dat soort voor een betere mix.

Graag anders zien
Ik ben slecht ter been zou wel gelijkvloers willen wonen en een alarmbel  voor als ik val. Die zijn helaas onbetaalbaar.

Zelf doen
Ik heb jarenlang als vrijwilliger gewerkt bij de Hippe Heks. Daar hielp ik allochtone vrouwen integreren. Nu is het te zwaar geworden.

Nodig
Ik zou meer contact willen. Mijn man is 20 jaar geleden overleden. Ik heb alleen een jongere broer van 68 waar ik met verjaardagen kom. Mijn neefjes en nichtjes praten dan nauwelijks tegen me. Ik heb t wel eens gevraagd “Weet je dat jij nog nooit iets aan mij gevraagd hebt, nog nooit!” Mijn neefje reageerde verbaasd en had het zelf niet eens door. Dat was misschien nog wel het ergste. Gelukkig heb ik een buurvrouw die goed op me let. Ik kan wel eens depressief zijn.  Dan bel ik aan bij buren voor een kopje koffie. Niet bij de jongeren want die hebben nooit tijd.