Caren Erasmus

Locatie Noord

Goed en duurzaam voedsel is niet voor iedereen betaalbaar en toegankelijk, dat zou niet zo mogen zijn.

Zich thuis voelen
Ik hou van Amsterdam met alle verschillende nationaliteiten en mensen met verschillende achtergronden. Hier kun je nog contact maken met allerlei verschillende mensen. In Capetown waar ik vandaan kom zijn er allemaal klieken. Als je daar niet bij hoort dan sta je er alleen voor.

Graag anders zien
De stad is wel veranderd de afgelopen vijf jaar, er wordt veel bijgebouwd en de stad versteend. Het Vliegenbos hier in Noord was een wild en biodivers gebied maar ook daar zijn nu de asfaltpaadjes aangelegd. Biologisch eten is duur, terwijl diervriendelijk en duurzaam geproduceerd voedsel voor iedereen toegankelijk zou moeten zijn.

Zelf doen
Ik plant mijn eigen kruiden en mijn eigen marihuana, binnen wat is toegestaan. In Zuid-Afrika heb ik aan marsen meegedaan voor de bevrijding van Mandela. Verder ben ik antipolitiek en ook eigenlijk anti-overheid. Er wordt veel geld van mensen geconfisqueerd maar wat gebeurt er daadwerkelijk? Maken we als samenleving de verandering door die noodzakelijk is? Ik zie dat niet.

Nodig
Onze overheid zou het voorbeeld moeten stellen en betrouwbaar moeten zijn op weg naar een duurzame samenleving. Maar als het alleen gaat over geld verdienen dan kunnen we de overheid niet vertrouwen. En vervult ze haar rol niet.