Jasper Roosendaal

Locatie Noord, De pont bij het NDSM terrein

Onze inspanningen om een duurzame stad te worden, betekenen ook dat we een circulaire stad zijn en materialen massaal gaan hergebruiken.

Thuis in de stad
De levenshouding van Amsterdammers is positief. Er is hier altijd wat te doen en alles is binnen handbereik.

Graag anders zien
Het racisme is niet alleen hier maar op allerlei plekken in de wereld een hele slechte zaak. En de ‘9 to 5’ mentaliteit zou ik graag anders zien. In Denemarken werken ze van 10 tot 15 uur. Mensen zijn daar blijer en net zo productief. Verder: we zijn wel op weg naar een duurzame stad door de drukte met de auto’s en de scooters aan te pakken maar het gaat ook om een circulaire stad waarvoor nog veel werk verricht moet worden.

Zelf doen
Ik werk bij een bedrijf dat diensten levert om steden meer circulair te maken en materialen te hergebruiken.

Nodig
Het is nodig dat bedrijven actief worden om hun bijdrage te leveren aan een circulaire stad. Ook is een goed vluchtelingenbeleid belangrijk, maar we moeten daarbij voorkomen dat we te lief voor ze zijn, want het zet kwaad bloed.