Oscar

Locatie Centrum, Noordermarkt

Digitale technologie en sociale media beroven ons van onze mensenrechten zoals privacy en een gezond leven, vrij van straling.

Thuis in de stad
De vrijheid van religie, denken en meningsuiting is voor mij het belangrijkste. Dat wordt minder. De nieuwe media, zoals Facebook en netwerktechnologie, berooft ons van die vrijheid. Ook krijgen we door de nieuwe technologie te maken met straling die slecht is voor onze gezondheid.

Graag anders zien
Dat we met Facebook vrijwillig onze privacy opheffen, exhibitionistisch ingesteld raken en verslaafd zijn aan deze media betekent dat het nodig is ons bewust te worden en deze verloedering niet langer accepteren.

Zelf doen
Ik heb een mapje rond mijn telefoon, een soort Kooi van Faraday, waardoor ik niet te tracken ben en straling tegenga.

Nodig
Mijn straat is mijn gemeente. Daar praat ik veel met mensen. Het is nodig dat we ‘nee’ gaan zeggen tegen bijvoorbeeld Facebook en Gmail en andere sociale media inrichten en gebruiken waar onze rechten wel zijn gewaarborgd.