Ria Septer

Locatie Oost, Watergraafsmeer

Ik vind het belangrijk dat ouderen naar een aangepaste onafhankelijke woning kunnen zonder te moeten verhuizen buiten de wijk.

Thuis in de stad
Ik voel me hier thuis, Amsterdam is een mooie stad.  Ik voel me hier vrij. In Watergraafsmeer is er ook een heel mooi park.

Graag anders zien
Ik huur nu 40 jaar van een huisbaas. Ik wil graag verhuizen binnen de Watergraafsmeer naar een benedenwoning. Maar hoe? Amsterdam wordt echt voor de rijken. Gelukkig is er nog de stadspas voor 65 plussers dat is goed. Maar aangepast wonen voor mensen van onze leeftijd is nog een hele dobber.

Zelf doen
We zijn gelaten. Huurders van particuliere eigenaren hebben niet dezelfde privileges als mensen die huren van wooncorporaties.

Nodig
Ik wil graag dat het onrecht wordt gecorrigeerd en dat het niet zo is dat ik op mijn 70-ste moet verhuizen naar een andere buurt voor een benedenwoning.