Menno Hoekstra

Locatie Noord, De Lokatie

Voor kansarme mensen met afstand tot de arbeidsmarkt is het belangrijk dat hun dagactiviteiten goed bereikbaar zijn en niet buiten de stad plaatsvinden; we moeten dus een oplossing vinden voor maatschappelijk vastgoed.

Thuis in de stad
Ik voel me thuis als er in Amsterdam waardering is voor wat wij trachten te doen met onze sociale firma De Lokatie. Privé ben ik 15 jaar geleden naar Monnickendam verhuist met mijn gezin omdat we in ons huis een kamer te kort kwamen en er geen plaats was op de school die onze voorkeur had voor onze zoon. In Monnickendam wonen we nu naar grote tevredenheid.

Graag anders zien
Ik zou graag een betere samenwerking met de Gemeente Amsterdam zien. Mensen bij de Gemeente luisteren niet genoeg en sleutelen aan oplossingen die vaak niet nodig of werkbaar zijn.

Zelf doen
Ik probeer een lange adem te hebben en vol te houden. Maar het ongeduld voel ik sterk. Amsterdam heeft geen oplossing voor maatschappelijk vastgoed. De plek waar wij nu zitten, in Noord, wordt binnenkort onbetaalbaar. Dat zou betekenen dat wij de stad uit moeten. Dan zijn mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt veroordeeld lang te moeten reizen om een bezigheid te hebben en zich te kunnen ontwikkelen.

Nodig
Wij bemensen onze organisatie door samen te werken met organisaties zoals HVO Querido, Volksbond, Regenboog Groep, Arkin etc. Ook werken we samen met het DWI. Een mooie ontwikkeling is dat mensen met een stadspas bij ons korting krijgen. Daardoor is de Lokatie ook voor mensen met een heel kleine beurs toegankelijk.