Eline Elbersen

Locatie Noord, Zonneplein

Amsterdam staat voor een vorm van levensvreugde die uniek is in de wereld.

Thuis in de stad
Ik ben van mezelf wat chaotisch en precies dat vind ik ook fijn aan deze stad. Het kan er heel druk en rommelig zijn. Ik vind dat gezellig als ik door de stad fiets. Wanneer de terrassen in de stad weer volstromen, zie ik hoe makkelijk mensen met elkaar omgaan.

Graag anders zien
Alcohol op boten moet je niet verbieden. Varen over de grachten met vrienden en een drankje kunnen drinken is juist heerlijk om te doen. Wat ik ook typisch Amsterdams vind is als Ajax overwinningen viert op het Museumplein. Het staat er dan vol met mensen en dan is het ook weer zo’n heerlijk zooitje. Niet morrelen dus aan deze gezelligheid, spontane sociale intimiteit en vrolijke wanorde.

Zelf doen
Ik zit vaak op terrassen (lacht). Ik studeer aan de Academie voor theater en dansproductie en geniet van het nachtleven in Amsterdam. Als ik na een vakantie thuiskom verheug ik me om weer deel te kunnen zijn van het Amsterdamse leven.

Nodig
Er is dat hele specifieke Amsterdamse gevoel. Dat gevoel kon Eberhard van der Laan ook zo goed uitstralen of Ramses Shaffy. Het is een vorm van levensvreugde. In Amsterdam kan je het leven vieren en ook nemen zoals het komt. Je mag er recht door zee zijn en kunt leven in het moment. Amsterdammers maken zich niet zoveel zorgen en kunnen zaken op hun beloop laten. Het is een soort ontspannenheid waar ik blij van word.