Leon Knibbeler

Locatie Noord, NDSM

Er wordt weer veel gebouwd in de stad maar ik twijfel eraan of dat duurzaam gebeurt waarbij de uitdagingen i.v.m. de klimaatverandering en de nodige waterberging bijvoorbeeld goed geregeld is.

Thuis in de stad
In Amsterdam is altijd wat te doen. Ik maak vaak kleine wandelingen en neem de stad in mij op. Als student huur ik tijdelijk en sinds kort een plek in de containerwoningen waar voorheen statushouders woonden. Ik ben de stad dus nog aan het verkennen.

Graag anders zien
De Vrije Universiteit ligt aan de Zuidas. Dat is een versteend, nieuw, modern werkcentrum. Ik ben er niet van overtuigd dat daar werkelijk duurzaam en waterbestendig gebouwd wordt. In 2030 zullen alle auto’s elektrisch moeten zijn. Ik vind het goed dat de logistieke bewegingen in de stad worden verduurzaamd. Dat zou het bestuur moeten regelen.

Zelf doen
Ik maak muziek en dat maakt mij creatief. Groen en duurzaam beleid daar is al veel draagvlak voor zie ik. Dat zal zich verder ontwikkelen, zeker wanneer duidelijk is dat het rendabel is. Zo kunnen we ons, en moeten dat ook, duurzaam en verantwoord ontwikkelen.

Nodig
De studentenvereniging van de faculteit Politicologie is gelukkig niet verplicht. Ik heb mijn vrienden ook in andere steden, zoals Utrecht en Hilversum. Zo sta ik er nu in: contact met mijn leeftijdgenoten in meerdere steden en genieten van onze studententijd.