Bert Koeman

Locatie Noord, NDSM terrein

Toerisme is gewoon goed voor de mensen met handeltjes in de stad maar werk als bestuur met een visie.

Thuis in de stad
Ik heb een zeilmakerij gehad in Medemblik waar ik nu woon. Ik heb lang en gelukkig op de wallen gewoond. Het is er geweldig. Ik weet dat Amsterdammers veel afgeven op het toerisme in de stad. Maar toeristen zijn mensen met tijd en geld en dus belangrijk voor de mensen met hun handeltjes.

Graag anders zien
Die kritiek op het toerisme irriteert mij. Wat als we meer werk maken van het goede verhaal te vertellen over Amsterdam en duidelijk maken dat het dus niet alleen een pretpark is? We kunnen andere wijken laten zien, de sportgelegenheden, alle parken die we hebben in de stad en bijvoorbeeld zoiets moois als de Rododendron vallei in het Rembrandpark.

Zelf doen
Ik heb me toegelegd op het ontwikkelen van een nieuw duurzaam vlees: van de zogenaamde Schipholganzen. Kijk maar op gans.amsterdam.

Nodig
Amsterdam is open, het is lekker om hier iets nieuws te beginnen. Dat is het imago van Amsterdam.  De structuur voor innovatie is er nog niet, maar de mentaliteit wel. Er zijn nog subsidies voor groen transport en elektrisch vervoer. Dat gaat hopelijk voor de structuur ook echt wat opleveren. Als ik met de kok werk aan onze receptuur dan werken we behalve aan de smaak ook aan de duurzaamheid van ons product.