Richard Harsveld

Locatie Noord, NDSM terrein

Geld en verkoopcijfers kunnen nooit op de eerste plaats staan want als dat zo is dan is het in de stad, waar we wonen en werken, uit balans en onleefbaar.

Thuis in de stad
Als ik bijvoorbeeld in de trein zit en ik rijd Amsterdam in, dan zie ik Amsterdam geen eenheidsworst is. Elke buurt heeft nog zijn eigen karakter en sfeer.

Graag anders zien
We moeten de ‘global economy’ in toom houden zodat de lokale cultuur en het leven in wijken in de stad niet uit balans raken. 80 procent van de mensen hier zijn toeristen of expats.  Amsterdam als metropool regio is ook uiting daarvan. Het moet groot, groter, grootst. Daardoor komen karaktervolle wijken en gemeenschappen onder druk te staan.

Zelf doen
We hebben hier een ijswinkel en met ons verhaal bieden we een lokaal product. We zijn bezig met meerdere salons en geven aandacht aan de lokale cultuur in de directe omgeving. Zodat het een buurtplek kan zijn, gezinnen er graag komen en mensen er elkaar graag treffen.

Nodig
Het is belangrijk dat we elkaar in deze stad respecteren maar ook uitdagen.  Het is belangrijk dat het gezellig is en  dat we gevoel houden voor cultuur: dat het geld en de verkoopcijfers niet op de eerste plaats komen te staan.