Martine Doppen

Locatie Centrum, Noordermarkt

Amsterdam moet het goede voorbeeld geven, grenzen aan de groei stellen en de uitbreiding van Schiphol aan banden leggen.

Thuis in de stad
Door mijn vrienden en bekenden op de tennisvereniging voel ik me hier thuis. Ook is er best een sterke klimaatbeweging. Ik zie voor Amsterdam de mogelijkheid voor blijvende veranderingen die de bedreigingen van de klimaatverandering effectief tackelt. Als voorbeeld noem ik de auto’s weren uit de binnenstad.

Graag anders zien
Voorkom dat authentieke plekken moeten wijken voor ‘het grote geld’. Economisch verantwoord handelen ziet er wat mij betreft anders uit. Daarbij voorkom je dat een elite een stad in handen krijgt en hebzucht de lange teugel krijgt.

Zelf doen
Ik werk zelf voor milieudefensie. En voor ‘klimaatrechtvaardigheid’ ga ik in Amsterdam de straat op, doe mee aan demonstraties ook om jongeren te mobiliseren.

Nodig
Ik ben betrokken bij de situatie rond de Lutkermeer polder. Daar is de dreiging dat zeldzame biologische landbouwgrond die jarenlang is opgebouwd wordt opgegeven voor meer Schiphol. Amsterdam geef het goede voorbeeld en stel grenzen aan deze eenzijdige groei!